| Rychlá bublanina 
   
 4 vejce 
 200g cukru 
 125ml vody 
 125ml oleje 
 350 g polohrubé mouky 
 1 bal Vanilínového cukru  
 1 bal Kypřicího prášku do pečiva  
 asi 500 g ovoce (čerstvé, kompotované nebo mražené)  
   
 Čerstvé ovoce omyjeme a event. pokrájíme na drobné kousky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme ho okapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme.  
   
 Do větší mísy prosejeme mouku. Přidáme všechny zbylé suroviny kromě ovoce a šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček dokud nevznikne hladké těsto (asi 2 minuty). Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. Těsto nahoru posypeme ovocem a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 - 190 °C po dobu 25 - 35 minut.  
 Po upečení necháme vychladnout. Bublaninu servírujeme poprášenou moučkovým cukrem 
   |