Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

OMÁČKY Z CUKETY

Autor: PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 , 17.10.2005

Houbová omáčka zahuštěná cuketou (H)


1 mladá cuketa nebo 5 plátků velké cukety (širokých 2 cm), 4-5 hříbků, žampionů nebo jiných čerstvých hub, 1 PL špaldové mouky, sůl, 3 PL smetany, zelené natě, 3 HR vody.


V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu do měkka (asi 5 minut) a rozmixujeme. Přidáme houby nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut. Mouku rozmícháme v malém množství vody, vlijeme do omáčky a za stálého míchání necháme 2 minuty vařit. Omáčku odstavíme, okořeníme zelenou natí a zjemníme smetanou.


ňová omáčka (H)


2-3 brambory (brambory můžeme vynechat a přidáme více dýně), 2 vrchovaté hrnky na kostičky nakrájené dýně - dýni můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, zelená nať 3 PL pšeničné mouky, 1 PL amarantové mouky, sůl, špetka cukru, snítka estragonu, jablečný ocet, 3 PL smetany nebo bílý jogurt a 3 HR vody.


Místo dýně klidně použijte cuketu :-) Tykev jako tykev!


Dýni a brambory vaříme v osolené vodě s estragonem do měkka. Mouku rozmícháme v malém množství vody do hladka, vlijeme do hrnce s bramborami a za stálého míchání necháme 2 minuty vařit. Okyselíme octem, přisladíme cukrem a necháme omáčku povařit. Omáčku odstavíme, okořeníme zelenou natí a zjemníme smetanou nebo přímo na talíři 1 PL jogurtu.


Obměna: Místo estragonu lze použít bazalku+dobromysl+česnek, s kečupem je to dobrá omáčka na špagety.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 313 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.