Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Lasagne

V Německu pochycený a mnou mírně upravený recept na bolognské lasagne. Slaví velké úspěchy:-)

Autor: Leontýnka+3 , 2.10.2005


Suroviny:
lasagne
mleté maso
rajčatová šťáva
zakysaná smetana
sýr (lepší jsou plátky, líp se pokládají a rozdělují)
cibule
sůl
pepř
provensálské koření
bazalka

Postup:
Cibulku osmažím do sklovata, na ni dám maso, opepřím, okořením, NESOLIT, solí se až se orestuje, jinak pustí vodu a dlouho to trvá. Po orestování osolím a přidám
rajčatovou šťávu. Chvilku podusit, dochutit. Pekáček vymažu, položím vrstvu lasagní (nevaří se!!) Do směsi masa s rajč. šťávou přidám zakysanou smetanu a vrstvím: lasagne, směs, plátky sýra atd...končím sýrem. Peču ve vyhřáté troubě, až je sýr nahoře pěkně rozpečený. Nemusí se nijak dlouho, protože ty nudle natáhnou vodu ze směsi a maso je tepelně upravené...tak cca 20 - 30 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 998 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.