Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Medové perníčky

Osvědčený recept od mojí mamky, ale doporučuju dělat z poloviční dávky. Mamka z něj dělá nádhernou chaloupku.

Autor: Leontýnka+3 , 3.10.2005

Suroviny:
120 dkg hladké mouky
40 dkg práškového cukru
30 dkg vlažného medu
25 dkg změklého másla
4 vejce
2 lžičky mleté skořice
1 lžička anýzu
6-8 ks nového koření
4-5 hvězd badyánu
1 lžička hřebíčku
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
Lze nahradit i perníkovým kořením od Kotányho
příp. citronová kůra.

Mouku, cukr, koření - rozemleté, nebo roztlučené, prášek do pečiva a vanilkový cukr promícháme na vále, přidáme změklé máslo a promícháme.Pak přidáme vlažný tekutý med a celá vejce.Suroviny by měly mít stejnou (pokojovou ) teplotu.

Vypracujeme těsto jako linecké. Vyválíme na stéblo a vykrajujeme tvary. Těsto nerozvalujeme najednou, ale po částech, lehce aby se nepřilepovalo abychom nemuseli zbytečně přidávat mouku. Tím se těsto znehodnocuje.

Vypíchané tvary pokládáme hned na mírně vymazaný plech. Potřeme buď velmi dobře rozšlehaným celým vejcem, nebo jen žloutkem rozšlehaným s 1 lžicí studené vody. Pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních C 7-8 minut. Troubu zbytečně neotvíráme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 859 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.