| 
 
 | 
	|  |  | 
| Chilli con Carne |  | Lili :o) |  |  |  | Autor: Lili :O) , 8.2.2007 |  |  |  |  | Toto je velmi dobre a tady v Nemecku oblibene jidlo nejen u dospelych,ale take u deti! 
 Cca pro 6.porci potrebujeme:
 
 75g speku,ale vice masoveho (muzete pouzit i slaninu,ale opravdu vice masem prorostlou)
 olej
 2-3 cibule nebo 1.velkou
 2-3 strouzky cesneku
 500g mleteho masa (muze byt bud jen veprove a nebo promichane s hovezim-to pouzivam ja)
 800g rajcat v omacce (pokud si delate nekdo vlastni nakladana rajcata bez slupky,tak idealni)jinak se da tusim take koupit jako tady doza
 800g cervenych fazoli-nakladanych v doze
 chili (cili,ja nepouzivam kvuli detem,samozrejme kdo ma rad at pouzije)
 2-3 bobkove listy
 sul,cukr
 
 Cibuli nakrajime na drobne kousicky a na rozhratem oleji osmahneme do zlatova,pote pridame na kousicky nakrajeny spek.pridame rozmackany cesnek.
 Pote pridame mlete maso a nechame cca 5-7.minut orestovat.Pote pridame rajcatovou omacku i s kusy rajcat(muzete je predem vyndat z omacky a rozkrajet,ja to ale delam az vse na koci rozstoucham vse v kastrolu stouchadlem na bramobory,velmi prakticke).Pordame i fazole se stavou z konzervy.Ochutime soli,peprem a cukrem.pridame vsechny bobkove listy.Nechame 15.minut na mirnem ohni-stupni varit,dusti s poklici.
 Po te opet ochutit-dochutit.
 Podavame bud s pecivem a nebo jime samotne.
 Dobrou chut!
 |  |  Zobrazeno doposud 844 x. |  |