500g kuřecích srdíček hodíme do papiňáku a uvaříme. Srdíčka vybereme, odebereme pár kousků a nadrobno nakrájíme. Nakrájená srdíčka hodíme zpátky do hrnce, přidáme zeleninu dle vlastní volby (ať už hrst čočky a trošku pórku, nebo tam vrazíme třeba pytlík Mochovské směsi), můžeme tam vrazit kvůli barevnosti a křupavosti třeba kousky Jidášova ucha, ochutíme Vegetou, Podravkou, Aromatem nebo čímkoli jiným, co máme rádi, rozkvedláme vajíčko - a máme skvělou polévku, origoš kuřecí vývar.
Srdíčka překrojíme na půlku a hodíme s kostičkami slaniny na pánvičku. Přidáme hrst arašídů, opět pórek nebo řapíkatý celer, chillies, lžičku medu (vážně, nedělám si legraci) a trošku sojovky. Kdo nerad medovo-chilli kombinaci, vrazí tam místo toho pár kapek worchesterské omáčky. Vznikne z toho výtečná "čína".
Příprava celého menu zabere maximálně 45 minut, a to ještě pouze těm hospodyňkám, které jsou přesvědčené, že drůbky se v papiňáku musejí vařit půl hodiny (viz ustrašená Lvice) ;-) Ostrostřelkyně mají vše hotovo za 30 minut :-) |