TĚSTO:
25g droždí
2 dcl vlažné vody
1 lžíce oleje + olej na potření
½ lžičky soli
300g polohrubé mouky
---------------------------
NA POTŘENÍ:
1 cibule
kečup
máslo
oregano, sůl, pepř
Z kvasnic a vlažné vody uděláme kvásek. Pak přidáme mouku, olej, sůl s těsto propracujeme
a necháme vykynout.
Mezi tím připravíme omáčku na potření: Na másle odusíme cibulku přidáme pepř, sůl a ogeráno. Můžeme připravit i z protlaku a rajčat, protlak je ale kyselej (nebo stačí potřít těsto pouze kečupem)
Omáčku namažeme na vykynuté a vyválené těsto. (vyjde akorát přes celý pekáč,pekáč nevysypávat akorát podlít olejem)
A Pizzu zdobíme dle vlastní chuti a fantazie :o) |