| 
 
 | 
	|  |  | 
| mazanec podle Dankgy |  |  |  | Autor: B.IDRIS+KUBÍK , 21.3.2008 |  |  |  |  | Mazanec či pletenec či vánočka či velikonočka? Už se to nese! 
 1/4 l mléka
 2 vejce
 125 g změklé Hery či jiného tuku
 600 g hladké mouky
 125 g cukru
 1 lžička soli
 1 vanilkový cukr
 1 sáček instantního droždí či 3/4 kostky čerstvého
 citronová kůra
 hrozinky namočené v rumu, sekané mandle
 vajíčko na pomazání
 
 Lze normálně vymísit ručně, ale panč jsem ta "rychlá kuchařka", nacpu tohle všechno do pekárny na program Hnětat těsto, a tento božský vynález si s tím poradí. Zahřeje, vymísí, nakyne... Já jen už potom vyklopím a snažím se to těsto velikonošně zpracovat.
 
 Po vykynutí rozdělím těsto v poměru na 2/3 a 1/3, a každou tuto část rozdělím na 3 další. Upletu 2 copánky. Větší spojím dokola už na plechu, na něj dám ten menší. Pomažu rozšlehaným vajíčkem a posypu mandlemi. Pak je dobré to nechat ještě trochu kynout.
 
 Dávám do rozpálené trouby cvíli na 200 st., po cca 10 minutách stahuju na 150 st. Jak dlouho nevím, řídím se barvou "výtvoru".
 
 Kdo je strašně šikovný, může plést copy ze 4 ocásků.
 Samože to jde upéct i jako mazanec.
 |  |  Zobrazeno doposud 370 x. |  |