| 2 vajíčka 
 0,25 l moučkového cukru 
 0,2 l oleje 
 3 větší nastrouhaná jablka 
 0,6 l hladké mouky 
 1 vanilkový cukr 
 1 lžíce mleté skořice 
 ½ lžičky tlučených hřebíčků 
 1 lžička sody bikarbony 
 1 lžička prášku do pečiva 
 1 balíček prášku do perníku 
 špteka soli 
   
 Žloutky vymíchat s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Přidat nastrouhaná jablka a aromatické koření, zamíchat a nakonec přidat mouku se solí, sodou, práškem do pečiva a práškem do perníku. Dobře vymíchat a vmísit sníh z bílků. Těsto rozetřít na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a péct 30-35 min při 160°C (až se kraje odlepí od plechu). 
   
 Já dávám na hluboký plech od Tescomy 26x37cm, na normálním velikém plechu je těsto hodně nízké.  
 Pro extra mlsné a čokoládu milující ještě doporučuji po vychladnutí přelít čokoládovou polevou, ale perník chutná báječně i samotný. 
   
 Čokoládová poleva: 
 100 g ztuteženého tuku 
 100 g moučkového cukru 
 4 lžíce kakaa 
 4 lžíce mléka 
  Na mírném ohni rozpustit tuk, přidat mléko a pak přisypat cukr s kakaem. Pořádně vymíchat do zhoustnutí, a pak rychle rozetřít na perník. |