| SKOŘICOVÍ ŠNECIIngredience:
 1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam)
 trochu soli
 7dkg cukru
 7dkg tuku (máslo, Hera)
 1 kostička droždí
 1 vejce
 2dcl vlažné vody
 máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán
 
 Postup:
 První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto,
 které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky,
 necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku,
 potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
 a srolujeme jako na štrůdl.
 
 Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír.Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.
 
 Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.
 
 
 Přeji dobrou chuť
 Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst!
 Vyšlo mi to na cca 50kousků :-)
 
 |