| moc dobrý, zkuste zelí trochu jinak než ke knedlíkům;o) 
 Potřebujeme: 500gr kys. Zelí, 500gr rýže, 500gr mletého masa… pokud máte víc jedlíků, přidejte suroviny jak chcete, snažte se dodržet poměr surovin 1:1:1. + 1 kelímek smetany na vaření, nebo šlehačky. 
 Mleté maso osmahneme na cibulce, přidáme sůl, pepř, kmín, případně směs koření na guláš. Podlijeme cca 1,5dcl vody, a dusíme do změknutí masa, cca 15minut.
 Rýže  se uvaří klasicky dle návodu.
 
 Do zapékací mísy dáme na spodek vrstvu kys. Zelí, na to vrstvu  hotového masa, a uvařené rýže.  Vrstvení opakovat až do zaplnění mísy, poslední vrstvu dejte zelí. Zalijeme smetanou na vaření nebo šlehačkou (1kelímek), lehce osolit i poslední vrstvu zelí.
 Zapéct cca 30minut, až začne zelí hnědnout. Zelí dáváme syrové, přímo z pytlíku, nijak předem nedusíme. Nález ze zelí klidně nalít taky do mísy, dle toho kdo jak má rád kyselou chuť.
 |