| Suroviny: 
 - zelené fazolky 
 - slanina 
 - smetana 
 - vývar z hovězího nebo slepice 
   
 Základem je vývar. My většinou děláme slepičí, protože máme rádi vařenou slepici, takže tu sníme samotnou a do omáčky necháme jen prsíčka, která pokrájíme na kousky. 
 Slaninu si pokrájíme na kousky a dáme do hrnce, až se trochu vyškvaří přidáme pokrájené fazolky (tak na 2 cm) a necháme krátce orestovat. Poté zalejeme vývarem a necháme vařit do změknutí fazolek. 
 Poté přidáme smetanu a zahustíme moukou s vodou. Dochutíme dle potřeby a trošku okyselíme octem. 
 Podávat se dá s bramborem, ale my to jíme většinou samotné. Uděláme to víc polívkové a tak nám to chutná nejvíc. 
 Tak snad je to tak správně. Jak jsem psala, u nás vaří manžel, já pouze krájím a míchám :o) a umývám nádobí :o( |