| od Andry s Rybízkem a Piškotkem z FL diskusie.Ingredience:
 40 dkg hladké mouky (obyčejné, ne dvounulky)
 14 dkg moučkového cukru
 5 dkg másla (opravdového)
 2 vejce
 2 lžíce medu (dobrého, tekutého)
 1 lžička sody
 1 lžička koření (hotová směs Perníkové koření)
 
 
 
 Příprava:
 Originál zděděný recept hovoří o pomalém zahřívaná medu, vmíchávaní vajec a opatrním sypání sody.... Stačí odvážené ingredience nasypat do robota a nechat pár minut pomalou rychlostí spojit. Pak už se těsto pohodlně zpracuje v ruce. Mělo by být měkkké, poddajné, něco jako pružná plastelína. Po zpracování se zabalí do igelitu a nechá přes noc odležet v chladu.
 
 Těsto se dá vyválet krásně na tenko, dobře se s ním pracuje, netrhá se a lehce se vykrajuje.
 
 Peče se pár minut v horké troubě. Potírat se může buď mlékem nebo vejcem.
 
 Hotové perníčky se dají jíst hned druhý den, nepotřebují odležet. A jsou moooc dobré :-)
 
 Doporučená příloha:
 Vánoční dárečk
 
 |