Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bochníky chleba

Autor: Ariela5 , 18.9.2007




















Bochníky chleba





Autor: Evánek , 29.1.2007





300ml vody



100ml mléka



40g droždí



50g měkkého másla nebo rostlinného tuku



1 PL melasy nebo karubového sirupu (nedávám)



2 lžičky soli



chlebové koření (nebo jen kmín)



300g červené FINAX (s mlékem)



300g zelené FINAX (hrubá)





Do vlažné tekutiny rozmíchat droždí, přidat ostatní suroviny, mouku nakonec. Důkladně promíchat hnětačem, nejméně 5 minut. Mísu přikrýt utěrkou a nechat v klidu cca 25-30 minut. Pak vyklopit těsto na pomoučený vál a vytvarovat tři bochníky, přendat na plech, opět přikrýt utěrkou a nechat 25-30 minut odpočívat. Péct v předehřáté troubě na 250° asi 10-15 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 422 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.