Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Nedělní žemle

Autor: Ariela5 , 18.9.2007















Nedělní žemle


Výborné žemle, které chutnají jako klasické housky





Autor: Lenka (2 děti) , 7.1.2007





Nedělní žemle



1 lžice psylia
400 ml vlažné vody
500 g světlé mouky (Jizerka)
1 balíček sušeného droždí
1 lžička cukru
1 1/2 lžičky soli
30 g měkkého másla
1 lžíce ovocného octa
semínka nebo mák na posypání



Psyllium nechat nabobtnat ve vodě asi 10 min. Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Uhměteme těsto s psyliovou vodou, otem a máslem. Těsto by se nemělo lepit na mísu. Případně přidáme trochu mouky.



Tvožíme 12 žemlí, které necháme vykynout v mírně předehřáté troubě s mokrou utěrkou. (Troubu krátce zahřít na 50°C, vypnout, aby schladla na cca 35° C, nad mísu dáme mřížku a na ní mokrou utěrku.) Pečeme na 225°C asi 30 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 637 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.