Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Italské rohlíky

Autor: Evánek , 18.10.2007

300ml vody
15g droždí
1čajová lžička Psylia
2čajové lžičky soli
1čajová lžička cukru
1polévková lžíce olivového oleje
400g italské FINAX
bylinky


Do mísy dáme vlažnou vodu, psylium, droždí, cukr, rozmícháme a necháme 10 minut bobtnat.
Přidáme zbylé suroviny a vymícháme ručním hnětačem těsto, alespoň 5 minut.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.
Vyklopíme na vál, lžící vykrajujeme kousky těsta, na pomoučené desce rozplácneme přibližně trojúhelník, ale stačí i kolečko, placka. Smotáme od širšího kraje do tvaru rohlíku.
Klademe na pečící papír, necháme 20 minut kynout.
Potřeme vejcem, posypeme semínky, pečeme při 175°cca 12-15 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 427 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.