300ml vody 15g droždí 1čajová lžička Psylia 2čajové lžičky soli 1čajová lžička cukru 1polévková lžíce olivového oleje 400g italské FINAX bylinky
Do mísy dáme vlažnou vodu, psylium, droždí, cukr, rozmícháme a necháme 10 minut bobtnat. Přidáme zbylé suroviny a vymícháme ručním hnětačem těsto, alespoň 5 minut. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout. Vyklopíme na vál, lžící vykrajujeme kousky těsta, na pomoučené desce rozplácneme přibližně trojúhelník, ale stačí i kolečko, placka. Smotáme od širšího kraje do tvaru rohlíku. Klademe na pečící papír, necháme 20 minut kynout. Potřeme vejcem, posypeme semínky, pečeme při 175°cca 12-15 minut. |