Bramborové preclíky
350g Mix C od Scharu nebo Jizerky
250 g oloupaných vařených brambor (asi dvě větší brambory)
100 g změklého másla nebo Hery (pro alergiky Sena nebo jiný čistě rostlinný tuk)
1 vejce (pro alergiky dva žloutky)
100 ml mléka (pro alergiky kukuřičného)
sůl na dochucení
vejce mák, kmín seznam kousky mandlí nebo oříšky na posypání
Uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme část mléka, mouku změklé máslo vejce a sůl vypracujeme tužší těsto. Mléko přiléváme dle potřeby nemusí tam být všechno. Troubu předehřejeme na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta oddělujeme kousky, vyválíme asi 25 cm dlouhé válečky a tvoříme remlíky. Potřeme vejcem a posypem dle chuti. Pečeme asi 20 minut. Já pekla 20 normálně a na tři minutky jsem zapla horkovzdušku. |