|
|
|
Zelňáky |
|
| Autor: sonetaj , 31.10.2007 | |
| 1 kostka ztuženého tuku 3 1/3 hrnku hladké mouky (já dala 2hr červené Finax,a 1 1/3 zelené Finax) může být i jizerka 1 vejce sůl kysané zelí (asi 750g) kmín,mletý černý pepř, já přidala špetku i grilovacího koření
Zelí vymačkáme,drobně nakrájíme,nebo pomeleme,přidáme mouku,vejce,nastrouhaný tuk,sůl,trochu kmínu (já dala drcený),mletého pepře a grilovací koření. Vypracujeme těsto ,tence ho vyválíme na vymazaný plech nebo rovnou na pečící papír (já použila pečící papír),nakrájíme čtverčky,pak můžeme potřít vajíčkem a trošičku posypat makem,ale nemustíte....pak dáte péci na 200C ale jak dlouho nevím já to pekla podle oka,když se těsto začalo trošičku růžovět a vonět tak jsem to vyndala.
|
|
Zobrazeno doposud 362 x.
|
|