Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Rýžovo-bramborové vdolečky

Autor: Ariela5 , 18.9.2007













Rýžovo-bramborové vdolečky





Autor: perdita , 16.3.2007





Dělala jsem je v 1. fázi našeho bezlepkování, je to už dlouho. Vzpomínám, že byly těžší, ale chutné.



 



1 hrnek rozmačkaných vařených brambor
3 hrnky rýžové mouky



1/2 hrnku Maizeny
1 hrnek cukru
5 a 1/2 lžiček prášku na pečení
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 1/2 hrnku mléka
3 vejce



Všechny ingredience smíchejte dohromady. Měli byste dostat těsto o trochu tužší než bývá na koláče. Nechejte 15-30 minut odpočinout. Nabírejte na polévkovou lžíci a smažte v horkém oleji, dokud nezhnědnou. Přesvědčte se na prvním vdolečku, že jste jej dobře propekli – rozlomte jej. Když to se smažením přeženete, bude vdolek moc suchý. Po vytažení z pánve pokládejte na save ubrousky nebo kuchyňský papír a pocukrujte cukrem se skořicí.



Z takového množství budete mít opravdu velkou dávku vdolků, ale lze je s úspěchem mrazitJ

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 372 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.