Dělala jsem je v 1. fázi našeho bezlepkování, je to už dlouho. Vzpomínám, že byly těžší, ale chutné.
1 hrnek rozmačkaných vařených brambor 3 hrnky rýžové mouky
1/2 hrnku Maizeny 1 hrnek cukru 5 a 1/2 lžiček prášku na pečení 1/2 lžičky muškátového oříšku 1 1/2 hrnku mléka 3 vejce
Všechny ingredience smíchejte dohromady. Měli byste dostat těsto o trochu tužší než bývá na koláče. Nechejte 15-30 minut odpočinout. Nabírejte na polévkovou lžíci a smažte v horkém oleji, dokud nezhnědnou. Přesvědčte se na prvním vdolečku, že jste jej dobře propekli – rozlomte jej. Když to se smažením přeženete, bude vdolek moc suchý. Po vytažení z pánve pokládejte na save ubrousky nebo kuchyňský papír a pocukrujte cukrem se skořicí.
Z takového množství budete mít opravdu velkou dávku vdolků, ale lze je s úspěchem mrazitJ |