Ještě jeden z MMB
ještě jsem nezkoušela, ale mám v nejbližší době v plánu
krůtí masíčko na smetanové zelenině
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kunovjanka/moravanka, krůtí maso, sůl, smetana, knedlíky nejlépe drbáčky
POSTUP PŘÍPRAVY
do skleněné zapékací mísy dáme naklepané masíčko(nesolíme), prskneme na něj celou skleničku kunovjanky nebo moravanky nebo podobné nakládané zeleniny i s nálevem, já jsme se nejdřív bála, aby nebyla omáčka moc kyselá tak jsme ho dávala jen půlku, ale opravdu můžete dát s klidným srdcem celou skleničku, zakryjeme maličko podlejem ještě vodou a dáme péct, když je masíčko měkké, vyjmeme ho, do zeleniny a výpeku nalejeme 30% smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme, podle chuti dosolíme, obvykle není třeba ani soli ani omáčku hustit, je to opravdu skvělý recept ochutnejte :-) |