Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Lučinakoláč

Autor: deníkMělníka , 7.4.2008
Suroviny:

1/2kg listového těsta
1/2kg jemného tvarohu
trochu mléka
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo 1 sáček vanilkové šodó
asi 8 větších jablek
125g másla
100g mletých ořechů (lepší je s lískovými oříšky)
skořice,
cukr podle chuti
polohrubá mouka na žmolenku


Postup:

Listové těsto vyválíme a přeneseme do plechu s vyšším okrajem, okraje necháme asi 2,5cm, několikrát propíchneme vidličkou.
Tvaroh smícháme s trochou mléka na krém řídší konzistence (nesmí téct), vmícháme pudinkový prášek nebo šodó a osladíme podle chuti. Natřeme na listové těsto.
Jablka oloupene a odjadřincujeme, nakrájíme na osminky a hustě poklademe na tvaroh. Posypeme skořicí (je možno přidat i rozinky).
Z másla, mletých ořechů mouky a cukru podle chuti (záleží na kyselosti jablek) připravíme žmolenku, kterou rozprostřeme na jablka.
Pečeme při 200 asi půl hodiny.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 181 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.