|
|
|
Lučinakoláč |
|
| Autor: deníkMělníka , 7.4.2008 | |
| Suroviny:
1/2kg listového těsta 1/2kg jemného tvarohu trochu mléka 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo 1 sáček vanilkové šodó asi 8 větších jablek 125g másla 100g mletých ořechů (lepší je s lískovými oříšky) skořice, cukr podle chuti polohrubá mouka na žmolenku
Postup:
Listové těsto vyválíme a přeneseme do plechu s vyšším okrajem, okraje necháme asi 2,5cm, několikrát propíchneme vidličkou. Tvaroh smícháme s trochou mléka na krém řídší konzistence (nesmí téct), vmícháme pudinkový prášek nebo šodó a osladíme podle chuti. Natřeme na listové těsto. Jablka oloupene a odjadřincujeme, nakrájíme na osminky a hustě poklademe na tvaroh. Posypeme skořicí (je možno přidat i rozinky). Z másla, mletých ořechů mouky a cukru podle chuti (záleží na kyselosti jablek) připravíme žmolenku, kterou rozprostřeme na jablka. Pečeme při 200 asi půl hodiny.
|
|
Zobrazeno doposud 181 x.
|
|