Suroviny:
100g měkkého másla,20g strouhaného křenu,půl lžičky soli,
2lžíce pažitky,1stroužek česneku,6plátků moskevského chleba,
400g uzené ryby,2rajčata,kopr,listy salátu,černý pepř.
Postup:
1.Máslo utřete,přidejte křen,drobně pokrájenou pažitku a
česnek utřemý se solí.Promíchejte,ochuťte.
2.Z moskevského nebo jiného chleba ve tvaru cihly nakrájejte
plátky,namažte je bylinkovým máslem a každý krajíc dvakrát úhlopříčně překrojte na 4 trojúhelníky.Na každý položte kousek uzené ryby.
3.Na každou jednohubku položte plátek rajčete,něktaré posypte hrubě mletým pepřem,zbylé ozdobte listy salátu a snítkou čertvého kopru.
4.Chuťovky poskládejte na tácek,pokryjte průsvitnou fólií a
12hodin chlaďte.Půl hodiny před podáním je přeneste na místo s pokojovou teplotou.
Poznámka:
Vhodná příloha:Suchý sekt nebo sherry,hodí se také pivo.
|