| 400g předního hovězího bez kosti100g prorostlé slaniny
 200g cibule
 2 lžíce oleje
 1/2 l masového vývaru
 stroužek česneku
 bobkový list
 lžička tymiánu, sůl
 200g mrkve
 2 paprikové lusky
 4 lžíce nasekané petrželky
 
 Příprava: 
 Na větší kostičky nakrájíme maso, na menší slaninu, cibuli na plátky. Olej a slaninu silně zahřejem v hrnci, dáme maso a orestujem, přidáme cibuli a pečem do zlatova. Do hrnce přidáme na drobno pokrájený česnek, bobkový list a tymián.Osolíme, přiklopíme a necháme vařit. Mrkev nakrájíme na plátky a dáme do hrnce asi 20min. před dovařením. Paprikové lusky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, Dáme 10min. před dovařením. Hotové dochutíme a posypem petrželkou. |