Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hroznový závin...

necelých 40,- Kč

Autor: Libča+holčinky , 20.4.2008

280g hl.mouky
žloutek + 3 vejce
sůl, 4 lžíce oleje
800g vinných hroznů
75g cukru
vanilkový cukr
citronová kůra
100g másla
trochu moučkového cukru na pocukrování


Postup:


Z 200g mouky, žloutku, oleje a poloviny másla vypracujeme tužší těsto, které rozválíme a vytáhneme na plát. Vejce ušleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Ve studené vodě vymícháme do vychladnutí, opatrně vmícháme van.cukr, citr.kůru a 80g hl. mouky. Piškotovou hmotou potřeme střed těsta a položíme na ni omyté a stopek zbavené víno. Okraje těsta zahrneme a opatrně stočíme závin tak, aby náplň nemohla uniknout. Závin položíme na vymazaný plech nebo pečicí papír a vložíme do vyhřáté trouby. Po upečení potřem máslem a pocukrujem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 557 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.