Vitamín C – šípky, černý rybíz, zelená paprika, petrželová nať, kiwi, růžičková kapusta, jahody, pomeranče
Bioflavonoidy (vitamín P) – citrusové plody, hlavně grapefruity, šípky, černý rybíz, petrželová nať, fazolové lusky, paprika, pohanka
Vitamín A – rybí tuk, játra (nejvíce hovězí), tresčí játra, játrová paštika, máslo, žloutky, tučné sýry, ledvinky
Provitamín A (beta-karoten) – mrkev, petrželová nať, špenát, šípky, zelená paprika, řeřicha, meruňky, hlávková kapusta, pažitka, naťová cibule, petržel, rajčata, dýně, hrách, broskve
Vitamín K – špenát, brokolice, kapusta, hlávkový salát, soja, hovězí játra, zelený čaj, vaječný žloutek, brambory, rajčata, máslo, sýry
Železo – játra (nejvíce vepřová), jelítka, ledvinky, játrové paštiky, melasa, sušené meruňky, dýňová semena, slunečnicová semena, mandle, sušené pivovarské kvasnice, čočka, jáhly, pšeničné otruby a klíčky, houby, špenát, pažitka, pórek, petrželová nať
Vápník – mák, sušené mléko, jogurt, hrášek, sardinky v oleji, losos, sójová mouka, zelí, špenát, brokolice, petrželová nať, hlávkový salát, žloutky, fazole |