Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zelňáky

aneb Bramboráky akorát že z kysaného nebo sterilovaného zelí.
Jinak tenhle recept je původně bezmasý, ale pro masožravce (viz já): můžete přihodit třeba anglickou, buřtíka, párek (prostě dle libosti)

Autor: Martina a Josef J. , 16.4.2003















 


 






1 větší sklenice (nebo sáček) sterilovaného nebo kysaného zelí (já raději kysané)
2 vejce
asi 3 lžice hl. mouky (orientačně)
Česnek (podle chuti)
Drcený kmín
Sůl
Tuk na pečení
Majoránka (ale nemusí být) - Můžete zkusit čerstvé oregano



Postup
Zelí scedíme, pokrájíme, přidáme vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín (popř. majoránku nebo oregáno) a osolíme. Dobře promícháme. (Těsto by mělo mít hustotu bramborákového) a do rozehřátého tuku klademe lžící kopečky těsta, které rozetřeme a pečeme po obou stranách. No prostě postup je naprosto stejný jako u bramboráků (akorát odpadá dlouhé a otravné strouhání)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 278 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.