Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kuřecí nudličky na kari

Autor: Veronika C. (+3 dítka) , 16.5.2003

Suroviny: kuřecí řízky (asi tak 3)


              15 cm pórku nebo 1 cibule


                šlehačka nebo mléko


                koření kari, bylinky, máslíčko


                bramborová moučka nebo mouka


 


Postup: Mírně na lžíci másla osmahneme pórek nebo cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a opékáme do "udělana". Potom přidáme lžičku kari, lžíci mouky, chvilku promícháváme a pak zalijeme šlehačkou a přivedeme k mírnému varu. Tím by měla omáčka nabýt správné hustoty, kdyby ne, přidáme malinko bramborové moučky nebo naopak mléka. Okořeníme solí, bílým pepřem, ale nepřeženeme to s bylinkami, kari je dost aromatické samo o sobě.


Nejlepší jsou k tomuto pokrmu krátké těstoviny (vrtule nebo mašle).


Dietní to fakt moc není, ale dobré to je!


Kdo nemá rád kari (se šlehačkou ale nemá chybu), tak se dá místo něj použít víc bylinek (pažitka je skvělá) a rozpustit v omáčce 2 velké taveňáky nebo strouhanou nivu, eidam. A máme rázem 3 různé omáčky na stejném základu a dají se jistě ještě dál obměňovat...


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 309 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.