Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Nepravé lasagne

Autor: Veronika C. (+3 dítka) , 16.5.2003

Suroviny: balíček plochých těstovin (nudle, fleky, klidně i lasagne, ale ty jsou zbytečně drahé)


              25 dkg mletého masa


              1 cibule, 1 mrkev


              kečup nebo lépe hustý protlak nebo loupaná rajčata v pixle


              strouhaný sýr- jakýkoli, eidam uzený, kdo ušetřil na těstovinách, může i parmazán


              koření, tuku netřeba


Postup: Zatímco se vaří těstoviny, které raději nepřevaříme, orestujeme na pánvi cibulku a poté hned mleté maso tak, až je udělané, ale nepříliš vysušené. Osolíme, hodně opepříme, přidáme nahrubo strouhanou mrkev a bazalku nebo kostku bazalka-tymián, hodí se i koření na špagety, nemusíme šetřit, bude to vlastně kořenit i ty těstoviny. Potom zalijeme protlakem a necháme prohřát. Zapékací misku lehounce vymastíme a vrstvíme těstoviny a na ně omáčku s masem, prosypáváme sýrem. Horní vrstvu by měly tvořit těstoviny posypané sýrem a petželkou nebo čerstvou bazalkou. Zapékáme v troubě, stačí tak 10 minut, než se všechno spojí, jinak předpokládáme, že bylo všechno vlastně už hotové.


Vegetariáni mohou nahradit část nebo celé maso jakoukoliv zeleninovou směsí nebo k původnímu receptu přidat papriku či co lednice nabízí. Nelamte si hlavu, když se vám to celé bude špatně nabírat a rozjede se na talíři do nevzhledné hromádky - stejně za chvilku nebude co řešit :-) . Když náhodou zbyde i k večeři, bude ta konzistence už pevnější!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 325 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.