Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Mlsounovy špízy

Autor: Veronika C. (+3 dítka) , 16.5.2003

Suroviny: kuřecí řízky


               kvalitní papriková klobása (např. Dunajská)


               eidam nakrájený vcelku na pláty 1 cm


               trojobal


Postup: Pokusíme se ztenčit kuřecí řízky na 1 cm pláty a ty potom nakrájíme na kousky cca 4x4 cm. Sýr nakrájíme na stejné kousky jako maso a klobásu na tenká kolečka. Střídavě napichujeme maso, sýr a klobásu na špízy, celé to potom opatrně obalíme v trojobalu. Smažíme ze všech stran na pánvi nebo ve friťáku ne moc zprudka, aby se maso udělalo a zároveň sýr nevytékal.


Příloha: samozřejmě hranolky nebo opečené brambory s tatarkou a bohatou zeleninovou oblohou.


Rada: Snažte se napichování začínat i končit masem a nakrájet stejné kousky, jinak se to špatně obaluje a dobře neosmaží.


          Klobása tomu dodá netradiční pikantní chuť!


Když jsem hodně líná, použiju verzi kuřecího řízku v celku, klobásu nebo salám naskládám nahoru na hotový opečený plátek a bohatě obložím sýrem a zepeču. Trojobal tímto odpadá a je to také dobré.


              

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 296 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.