Tenhle dortik je hrooozne dobry, jenom mam trochu problem s vyberem formy. Nechce to zadnou oteviraci formu (napr. dortovou), protoze by vam to teklo do trouby a byl by z toho hrozny bordel (pardon), z vlastni horke zkusenosti. Spise si vyberte nejaky dobre se vyklapejici plech. Salek = 250ml
1/4 salku zmekleho masla 1/2 salku hnedeho cukru (samozrejme muzete pouzit i bily) 1/4 salku zmekleho ztuzeneho pokrmoveho tuku 1/2 salku cukru (normalniho krystalu) 1 vejce 2 a 1/4 salku polohrube mouky (je to lepsi nez puvodni hladka) s celym praskem do peciva spetka soli 1 salek mleka konzerva ananasu (kolecka nebo kousky)
V mise umichej maslo s hnedym cukrem, smes rozetri na dno formy. Na smes rozloz v jedne vrstve ananas. V misce umichej ztuzeny tuk do peny, po troskach do nej vmichej cukr, primichej vejce a pridavej prosatou mouku se soli a praskem do peciva, stridave s mlekem. Nalij na ananas a dej do horke trouby na 40-50 minut. Po upeceni vyklop. Vyborne se slehackou! |