| 
 Vánoční – velikonoční – či celoroční perníčky 
 650g                hladké mouky 
 250g                moučkového cukru 
 100g                medu 
 50g                  másla 
 30g                  sádla 
 3 rovné lžičky sody 
 4                      celá vejce 
 ¾sáčku            perníkového koření 
  rozpustíme med a tuk společně. Na vál si dáme mouku, cukr a uděláme dolík ( veliký!!!) a do něj vše ostatní – pozor vejce a vše se vám bude snažit utéct z mouky! Vypracujete těsto – bude dost tuhé.Dáme ho do mikrotenového sáčku a minimálně jeden den uležíme. Na vánoční, či velikonoční je ale lepší klidně i týden. Formičkou pak vykrajujeme tvary – zdatnější mohou i ostrým nožem a pečeme na plechu 10min na 200st. C  
 Poleva – pro děti dělám kupovanou bílou čokoládovou a jinak klasika – 1 bílek a 150g cukru+pár kapek citronu – vyšlehat a zdobíme vesele také!!! 
 Jsou skvělé, nemusí se nechávat uležet aby změkly a u nás je musím schovávat, jinak mi je SEŽEROU!!!! 
   
 Ahoj     |