Vepřová krkovice se sýrovou kůrkou
  1,5kg vepřové krkovice, 200g strouhaného sýra, 6 stroučků česneku, 3 rajčata, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, 4cl koňaku, 1/4 l červeného vína, petrželka, pažitka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY Maso prošpikujeme česnekem, v oleji utřeme bylinky, koňak a citrónovou kůru, v pekáči zprudka opečeme. Dopékáme 80 minut a podléváme vínem. Rajčata rozetřeme se sýrem, potřeme maso a zapékáme 10 minut. 
  Vepřová panenka s ananasem 
  4 menší vepřové panenky, 150 g mletého vepřového masa, 4 kolečka kompotovaného ananasu, 200 ml červeného vína, 1 lžíce medu, šalvěj, sůl, bílý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje. Soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě. Výpek zalijeme vínem, přidáme med, šťávu z ananasu. Krátce povaříme.
  Božské koule 
  1/2 kg mletého masa, sůl, pepř, 1 vejce, 80 g strouhanky, 2-4 lžíce dětské krupičky, 3-4 cibule, lák z 1 sklenice okurek, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy  POSTUP PŘÍPRAVY  Maso podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, dětskou krupici, 1 posekanou cibuli a vše promícháme. Ze směsi utvoříme koule velikosti ping-pongového míčku a na oleji je ze všech stran osmažíme. Osmažené koule dám do větší uzavíratelné nádoby, poklademe je kolečky cibule, kořením a zalijeme lákem. Zavřeme a necháme 2-3 týdny uležet v lednici. 
  Opilá vepřová
  1 kg vepřového Masa, mletý pepř, 2 česneky, 1 lžíce zelené sekané petržele, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 litru chianti. POSTUP PŘÍPRAVY Maso v celku posolíme, opepříme, pomoučíme, zprudka opečeme, přidáme na plátky krájený česnek, za chvíli přidáme petržel a zalijeme červeným vínem, necháme povařit. Pečeni přendáme do pekáče, zalijeme šťávou, dáme do trouby, pečeme do měkka, občas obracíme a podléváme šťávou. 
  Kuřecí závitky se zelím
  Kuřecí prsa, tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrudo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. 
  Curry kuličky se sýrem 
  1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička curry, 1 lžíce hladké mouky, 100 g tvrdého sýra, 1 vejce, hrst nasušených hub (před přípravou namočíme do horké vody), trošku sladké papriky, sůl, pepř, strouhanka na obalení, olej na smažení  POSTUP PŘÍPRAVY  Maso smícháme s vejcem, kořením a moukou, přidáme na kostičky nakrájený sýr a pokrájené houby. Vytvarujeme kuličky (velikosti desetikoruny) a obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Výborně chutnají k vínu a pivu. 
  Fantastické řízky 
  1 kg vepřové kýty, 4 vejce, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 7 stroužků česneku, 1 lžička mletého kmínu, 1-2 lžičky solamylu  POSTUP PŘÍPRAVY  Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v chladu a poté smažíme v rozpáleném tuku. Podáváme s brambory. 
  Gizdíkovy závitky 
  4 plátky hovězího nebo vepřového masa, 100 g uzené slaniny nebo bůčku, 3 větší cibule, 3 hrsti rýže, 2 kostky masoxu, sladká paprika  POSTUP PŘÍPRAVY  Maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, přidáme rovnoměrně cibuli nakrájenou na kostičky, uzenou slaninu nakrájenou na proužky, zasypeme rovnoměrně syrovou rýží, opepříme a celé smotáme do válečku a převážeme nití, aby se nám obsah nevysypal. Rozehřejeme tuk a závitky osmahneme, vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, zalijeme vodou a přidáme závitky a masox. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 3/4 hodiny. Podáváme s dušenou rýží nebo chlebem. 
  Bomba Malakoff 
  1 l mléka, 80 g pískového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinku, 100 g kulatých piškotů, 1 sáček vanuilkovho cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce rumu, 3 lžičky mleté kávy, 1 chemicky neošetřený pomeranč, několik lístků meduňky  POSTUP PŘÍPRAVY  Uvaříme 250 ml silné kávy, necháme vychladnout a přidáme rum. V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu a zavaříme do něj rozmíchaný pudinkový prášek. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Na dno nahřáté skleněné mísy rozložíme piškoty, pokapeme rumovou kávou a zalijeme částí horkého pudinku. Takto pokračujeme, až nemáme žádný pudink, poslední vrstvu tvoří piškoty. Mísu uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky. Před podáváním bombu vyklopíme na mísu, ozdobíme ušlehanou smetanou, ozdobně nakrájenou pomerančovou kůrou a meduňkou. 
  Zuppa Inglese 
  2 lžíce kukuřičné mouky, 570 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce cukru, kůra z 1/2 citronu, špetka muškátového oříšku, košíček zralých jahod, 16 cukřářských piškotů, amaretto, 140 ml šlehačky  POSTUP PŘÍPRAVY  Mouku smícháme s trochou mléka. Vejce ušleháme spolu s cukrem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud než zhoustne a nezačne se vařit. Vaříme asi minutu a poté necháme zakryté papírem vychladnout. Na dno poháru položíme polovinu piškotů a pokapeme je amarettem. Pokryjeme částí omytých jahod, na ně nalijeme vrstvu krému a vše opakujeme. Poslední je vrstva krému. Necháme úplně vychladnout. Hotové zdobíme šlehačkou a jahodami. 
  Tvarohová buchta 
  1 kg měkkého tvarohu, 300 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 8 lžic dětské krupičky nebo hrubé mouky, 1 balení rozinek, 6 celých vajec, 250 g Hery  POSTUP PŘÍPRAVY  Heru roztopíme a k ní postupně přidáváme ostatní suroviny. Vlejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. 
 
   |