Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Oriskove laskonky

Autor: Sugar+3 , 12.10.2004

 10 bilku, 60 dkg cukru moucka, 2 lzice polohrube mouky (v USA Wondra flour), 15 dkg mletych orechu


Bilky uslehat do snehu, do nej cukr a slehat v pare (vodni lazen) 15 minut, nechat trochu vychladit a primichat mouku a orechy. Na plech polozit vymasteny papir a pres mirne vymastenou formu roztirat testo (snad to jde i bez te formy - nastrikat trubickou ovalky-laskonky asi 1/2 cm vysoke a kdyz tak uhladit nahore nozem, ta forma neni vubec k sehnani). Susit v troube 3-4 hodiny pri 50 stupnich C (asi 125 F)


Krem: 10 zloutku naslehat s 30 dkg mouckoveho cukru a 1 vanilkovym cukrem a slehat v pare do zhoustnuti (co si pamatuju, taky mi to trvalo minimalne 10 minut. 500 g masla naslehat a do toho zaslehat zloutkovou hmotu. Kremem lepit laskonky k sobe a nechat ztuhnout (krem) v lednicce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 287 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.