4 - 6 kotlet
Nálev:3 lžíce oleje 1 lžička hořčice 1 lžička pepře – malá 1 lžička worchestru 2 celá vejce 2 lžičky škrobové moučky 1 lžička kečupu
sůl l2 stroužky česneku
Příloha: Americké brambory nebo bramb. kaše nebo hranolky popř. tatarská omáčka
Kotletky naklepeme. Mírně je prosolíme – opravdu jen malinko! Pak si připravíme nálev. Smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do něj naložíme. Nejlepší je nechat je v nálevu alespoň jeden až dva dny naložené v lednici. Kdo je nechá tři až pět dní – bude se svíjet blahem.Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety zprudka opečeme z obou stran.Jako příloha jsou ideální opečené – tedy americké brambory, hranolky nebo bramborová kaše. Může k tomu být i tatarská omáčka, ale především SALÁT!!! Viz recept č.2 |