Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Salát ke kotletám

Autor: Baruschka , 23.2.2005

270 g červeného zelí (polovina větší hlávky)
2 středně velká kyselejší jablíčka
1 lžíce rostlinného oleje
šťáva z jednoho citronu
1 citron na ozdobu
1 polévková lžíce křenu nebo Krenexu
sůl
naklíčená pšenice
pražená loupaná slunečnicová semínka

Zelí zbavíme vrchních listů, opláchneme a pokrájíme na tenké nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle.Obojí smícháme dohromady.Zelí s jablíčky ihned zakapeme citrónovou šťávou (aby nám jablíčko nezhnědlo), osolíme, zakapeme olejem a vmícháme křen.Necháme nejméně ½ hodiny odležet. Salát nazdobíme trochou křenu nebo plátky citronu.Pozn. Jiné chuti docílíme, necháme-li salát uležet 8 – 12 hodin a posypeme ho klíčky pšenice nebo praženými loupanými slunečnicovými semínky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 183 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.