Na oleji osmažit jakékoliv maso (kuřecí, jehněčí, hovězí). Až se zatáhne (na povrchu nebude syrové), přidat nakrájenou cibulku (nejlíp poměr k masu 1:1), ještě chvilku smažit. Zatím k tomu přidat co je doma (např. krájená mrkev, hrášek (mražený až na konci vaření) nebo cizrnu, krájený brambor,...), koření (např. nové koření, pepř, trošku skořice, bobkový list, kmín, sůl), 1-2 lžíce rajského protlaku a mletou sladkou papriku.
Zalít vodou, aby bylo všechno pokryté, přidat nakrájený česnek, hrnec zavřít a vařit do změknutí masa (kuře asi 30 min, jehněčí asi 1 h, hovězí dýl).
Nakonec přidat prolisovaný česnek podle chuti, dá se ještě zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě.
Příloha: rýže, pečivo. |