Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Recept na maso v tlakovém hrnci

Autor: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) , 26.10.2005

Na oleji osmažit jakékoliv maso (kuřecí, jehněčí, hovězí). Až se zatáhne (na povrchu nebude syrové), přidat nakrájenou cibulku (nejlíp poměr k masu 1:1), ještě chvilku smažit. Zatím k tomu přidat co je doma (např. krájená mrkev, hrášek (mražený až na konci vaření) nebo cizrnu, krájený brambor,...), koření (např. nové koření, pepř, trošku skořice, bobkový list, kmín, sůl), 1-2 lžíce rajského protlaku a mletou sladkou papriku.


Zalít vodou, aby bylo všechno pokryté, přidat nakrájený česnek, hrnec zavřít a vařit do změknutí masa (kuře asi 30 min, jehněčí asi 1 h, hovězí dýl).


Nakonec přidat prolisovaný česnek podle chuti, dá se ještě zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě.


Příloha: rýže, pečivo.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 240 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.