na naší diskuzi zavládla perníčkománie, jako skoro se vším-:))))) 
 Pořád jsou nějaké dotazy ohledně pečení, zdobení,a tak podobně. Perníčky už peču opravdu dost let a jsem docela samouk za pomocí skvělého časopisu Medovníčky. Takže jestli někdo stojí o pár rad a nápadů které se mi osvědčily,tak jsou zde. 
 - perníčky nepotírám vajíčkem před pečením,ale hned po vytažení z trouby - ještě horké a velmi tenkou vrstvou vajíčka.  
 - chceteli zdobit jen bílou, je moc pěkné přidat do vajíčka červené potravinářské barvivo a tím to potřít, bílá poleva na tmavě červeném podkladu krásně vynikne. 
 - cukr na polevu prosívám dvakrát přes velmi jemné sítko, když jsem ho neměla dělala jsem to přes punčochu - to je velmi důležité, kornoutek se pak tolik nezacpává a dají se děla velmi jemné linky. 
 - když chci nanášet bílou polevu do plochy, zředím si jí citronovou šťávou, nanáším ji štětcem. 
 - aby poleva nevysychala, nechávám jí v ledničce přikrytou vlhkým hadrem, pak se dá zase snadno použít,aby nezacpávala kornoutky, případně ji naředím citronovou šťávou. 
 - kornoutky si vyrábím z celofánu, (obdélník 10x12 cm), jeden růžek sestřihnu a stočím kornoutek, konce stačí naslinit a slepí se to k sobě. naplním trochou polevy a vršek zaroluju,tak aby mi nic nevytékalo. Ustřihnu špičku,ale tak aby tam byla pididírka, časem se to povoluje,takže mám docela spotřebu kornoutků. 
  |