Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ukrajinský boršč

Autor: Bulik , 13.2.2006

Zdroj: Apetit


Pro 4 osoby, Příprava 40 minut+cca 2 hodiny na vaření masa


500g hovězího masa s kostí
150g kořenové zeleniny
1-2 červené řepy, nakrájené na kostky
40g sádla nebo oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
20g hladké mouky
3 větší brambory, nakrájené na kostky
150g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
2 rajčata, oloupaná a nakrájená
2 rozdrcené stroužky česneku
ocet podle chuti
pepř a sůl
200ml zakysané smetany k podávání


1. Do velkého hrnce vlijte dva litry vody, vložte omyté maso, osolte a přiveďte k varu. Na mírném plameni ho povařte do změknutí (trvá to asi dvě hodiny). Pak vývar přeceďte a oberte maso. Vývar si můžete připravit i den předem; jen z něj před použitím seberte ztuhlý tuk.


2. V pánvi rozehřejte polovinu sádla či oleje a pět minut na něm opékejte řepu a kořenovou zeleninu, také nakrájenou na kostky. Pak přidejte protlak a všechno přesuňte do hrnce s vývarem. V rendlíku si z mouky a zbytku tuku připravte jíšku a rozmíchejte ji do polévky. Přisypte brambory, nakrájené zelí, bobkový list, pepř a rajčata.


3. Polévku povařte přibližně čtvrt hodiny, tak, aby brambory změkly. Na závěr ochuťte česnekem, octem a podle potřeby dosolte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.


Nemám vyzkoušeno, ale Pavlinda a Bára ano a doporučují VAŘIT!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 261 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.