| 
 Zdroj: Apetit 
 Doba přípravy: 10 – 20 minut + 1 hodina na vaření 
   
 
 
 
 
 
 
  | 
 
 
 
 POTŘEBUJETE: 
 - 1 cibuli, jemně nakrájenou 
 - 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného 
 - 1 lžíci rostlinného tuku 
 - 500g mlétého libového hovězího 
 - 400g konzervovaných červených fazolí, zcezených 
 - 800g konzervovaných loupaných rajčat 
 - 700ml horkého drůbežího vývaru 
 - špetku sušených drcených chilli papriček 
 - 2 čtverečky hořké čokolády 
 - hrst čerstvých lístků petrželky nebo koriandru na ozdobení 
 - hrst strouhaného sýru typu ementál 
 - sůl a pepř 
 | 
 
 
 
 
 1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti. 
   
 
 
 
 2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích. 
 
 
 
 
 
 
 
   
 PS: Používám běžné mleté maso z Kauflandu a myslím, že to vůbec nevadí. Fazole používám bílé v tomatě, taktéž z Kaufu a liji tam celý obsah konzervy = necedím. Málokdy používám vývar, spíš nechám chvíli povařit to mleté maso, než přisypu další ingredience. Vařím zásadně bez chilli papriček, aby to chutnalo i Vojtovi, a i tak je to výborné. |