|   
 Botřebujete na 4 porce: 
 Ananasové rizoto2 malé ananasy nebo 1 větší
 100 g rýže Arborio
 300 350 ml plnotučného mléka
 (pokud použijete obyčejnou kulatozrnnou rýži, pojme podle druhu cca 350 - 450 ml mléka)
 40 g piniových semínek (nebo slunečnicových)
 50 g másla
 50 g hnědého cukru
 1 svazeček máty
 1 limetka
 1 vanilkový lusk
 špetka soli
 
 1. Na polovině másla orestujeme piniové oříšky a suchou rýži, zalijeme mlékem a zavaříme, příkon tepla ztlumíme na minimum a za průběžného míchání necháme dusit, až je rýže měkká, tzv. na skus. Ochutíme špetkou soli.2. Ananasy rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kostičky.
 3. V pánvi rozpustíme druhou polovinu másla společně s cukrem, přidáme pokrájený ananas, nasekanou mátu, obsah vanilkových lusků, šťávu a kůru z limety a vařenou rýži. Vše promícháme a prohřejeme. Rizoto plníme do vydlabaných ananasů.
 |