| 8 špekáčků2 středně velké cibule
 2 díly octa
 1 díl vody
 sůl
 5 zrnek pepře
 5 zrnek nového koření
 3 bobkové listy
 1-2 lžičky oleje
 
 Lák: osolenou vodu svaříme s kořením a přilijeme ocet, necháme přejít varem a dáme vychladit..
 No a do sklenice naskládáš buřty (nařízlé) a cibuli. Zaleješ lákem přidáš olej a necháš aspoň týden ustát...
 
 Já to většinou vyšperkovávám tím, že buřty podélně rozříznu (nedoříznout) a do nich vložím kousek kyselé okurky, cibuli a "barevnou" papriku...a když je potřeba sešpendlím párátkem... (v podstatě se řídím jen tím receptem na lák a všechno ostatní je otázka mojí momentální fantazie. Jo a občas do láku přidám lžičku maďarské papriky a to je potom superpikantní
 
 Dobrou chuť |