| 
 
 | 
	|  |  | 
| Karamelové řezy |  |  |  | Autor: Ivka1 , 22.10.2005 |  |  |  |  | 
 
 
 
 Ingredience: 5 žloutků, 140 g cukru moučka, 140 g mletých ořechů, 1/2 čokolády na vaření, 2 lžíce strouhanky, sníh z 5 bílkůKrém: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 1 máslo, trošku rumu, čokoládová poleva
 | 
  |  
 
  |  
 
 
 Postup přípravy: Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem, zvlášť smícháme ořechy, strouhanku, nahrubo nastrouhanou čokoládu. Ušleháme sníh z 5 bílků a střídavě s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu. Upečeme na vymazaném a vysypaném plochu ve středně vyhřáté troubě. Pečení dlouho netrvá, asi tak 10-15 minut, musíme zkoušet špejlí a povrch musí pěkně zčervenat. Ve šlehači ušleháme máslo a postupně zašleháme karamel. Můžeme přidat trošku rumu. Krém natřeme na vychladlý korpus a nakonec potřeme nebo pocákáme čokoládovou polevou. Dáme ztuhnout.
 Řezy jsou vynikající a velice rychle zmizí!
 | 
 |  |  Zobrazeno doposud 625 x. |  |