MINUTKOVÝ GULÁŠ
Rozpis pro 2 porce:
200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 20g cibule, 1 stroužek česneku, 40g rajčatového kečupu, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 30g sterilovaných okurek
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, dusíme minutu, vmícháme rozetřený česnek, kečup, mletou papriku, pepř, sůl a sterilované okurky nakrájené na nudličky a dusíme další minutu. Hned podáváme. Vhodnou přílohou je vařená rýže a zeleninový salát.
1 porce: 814 KJ (195 kcal)
MINUTKOVÝ GULÁŠ SE ŽAMPIÓNY
Rozpis pro 2 porce:
200g libové vepřové kýty, 10g oleje, 20g cibule, 50g sterilované kapie, 50g žampiónů, 1 stroužek česneku, 20g rajčatového kečupu, 10g eidamu 30%, sůl, mletý pepř
Vepřovou kýtu, cibuli a kapii nakrájíme na tenké nudličky, žampióny na plátky, česnek rozetřeme, sýr jemně nastrouháme. Vepřové maso vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme minutu. Přidáme žampióny a dusíme minutu, vmícháme cibuli, kapii, česnek a dusíme 2 minuty. Guláš osolíme, opepříme a na talířích posypeme strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou je vařená rýže a kompot bez cukru.
1 porce: 900 KJ (215 kcal)
MINUTKOVÝ GULÁŠ S PÁRKOVOU SMĚSÍ
Rozpis pro 2 porce:
140g libové vepřové kýty, 50g lahůdkových párků, 100g cibule, 10g oleje, 100g rajčat (nebo 2 lžíce rajčatového kečupu), mletý pepř, mletá sladká paprika, česnek, sůl
Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, párky oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, česnek rozetřeme. Vepřové maso vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Vmícháme mletou papriku, potom cibuli, párek, rajčata (kečup), česnek a opět za stálého míchání opékáme na prudkém ohni asi 2 minuty. Guláš osolíme, opepříme a hned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát
1 porce: 900 KJ (215 kcal)
VEPŘOVÉ ŘÍZKY V ALOBALU
Rozpis pro 2 porce:
2 vepřové řízky z libové kýty po 100g, sůl, mletý pepř, 20g šunkového salámu, 50g jablek, 1 lžíce rajčatového kečupu, 10g oleje, 2 čtverce alobalu
Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Téměř měkké řízky přeložíme na alobal potřený olejem a poklademe kolečky salámu. Jablka nakrájíme na kolečka nebo na plátky, které podusíme ve šťávě z dušených řízků, rozdělíme je na řízky a pokapeme kečupem. Alobal dobře uzavřeme a pečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Podáváme s chlebem a se zeleninovým salátem.
1 porce: 870 KJ (208 kcal) |