Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Hovězí maso

Dušené hovězí maso na sardeli
Hovězí závitky
Marinovaná roštěná na grilu
Minutkový guláš z roštěnce

Autor: Správkyně stránek :o) , 26.2.2005

DUŠENÉ HOVĚZÍ MASO NA SARDELI


Rozpis pro 2 porce:


200g libového hovězího masa, 10g slaniny, 20g cibule, česnek, petrželka, sůl, ½ lžičky sardelové pasty, 5g hladké mouky


Hovězí maso naklepeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme maso poprášené moukou, osmahneme je, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme sardelovou pastu, rozetřený česnek, usekanou petrželku a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Při dušení je obracíme, podléváme vodou. Podáváme s vařenou rýží nebo s brambory a se zeleninovým salátem.


1 porce: 745 KJ (178 kcal)


 


HOVĚZÍ ZÁVITKY


Rozpis pro 2 porce:


2 libové hovězí plátky z kýty po 100g, sůl, mletý pepř, ½ lžičky hořčice, 50g cibule, 20g šunkového salámu, 30g sterilovaných okurek, 5g hladké mouky, 10g oleje


Hovězí plátky rozklepeme do šířky, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a poklademe kolečky salámu, cibule a hranolky okurky. Maso stočíme v závitky, upevníme jehlami a obalíme v mouce. Zbytek cibule drobně nakrájíme, usmažíme dozlatova na oleji, přidáme závitky a opečeme je po všech stranách. Podlijeme je trochou vody a dusíme pod pokličkou. Podáváme s vařenými brambory nebo s vařenou rýží a se zeleninovým salátem.


1 porce: 757 KJ (181 kcal)


 


MARINOVANÁ ROŠTĚNÁ NA GRILU


Rozpis pro 2 porce:


2 libové roštěnky po 100g, sůl


Marináda: 20g cibule, 5g oleje, 1 lžička citrónové šťávy, 10g rajčatového kečupu, ¼ lžičky sójové omáčky nebo worcesteru, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice, špetka oregana


Roštěnky po obvodu mělce nařízneme a jemně naklepeme. Cibuli drobně nakrájíme, česnek rozetřeme, promícháme s ostatními přísadami pro marinádu a potřeme roštěnky. Vložíme je do misky a necháme v chladničce den proležet. Před podáváním je osolíme a grilujeme po každé straně asi 2 minuty. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.


1 porce: 590 KJ (141 kcal)


 


MINUTKOVÝ GULÁŠ Z ROŠTĚNCE


Rozpis pro 2 porce:


200g libového nízkého roštěnce, 10g oleje, 40g rajčatového kečupu, mletá sladká paprika, 20g cibule, 30g sterilované okurky, mletý pepř, sůl, česnek, citrónová šťáva


Roštěnec nakrájíme pře vlákna na plátky, naklepeme je, pak je nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, okurku na nudličky. Maso vložíme na teflonovou pánvičku s rozehřátým olejem, poprášíme je paprikou a za stálého  míchání opékáme 2 minuty. Přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rozetřený česnek a ostatní přísady a dusíme ještě 2 minuty. Hned podáváme s pečenými brambory a zeleninovým salátem.


1 porce: 732 KJ (175 kcal)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 375 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.