| Medový jablečník  
 Korpus:140g máslových sušenek
 60g rozpuštěného, změklého másla
 Náplň:
 750g kyselejších jablek (např. Boskoop, Jonathan)
 2-3 lžíce citrónové šťávy
 2 balíčky Pudingu s vanilkovou příchutí
 500ml jablečné šťávy (džusu)
 100g cukru
 2 balíčky Vanilínového cukru
 2½ lžíce tekutého květového medu
 
 Sušenky dáme do pytlíku a pomocí válečku hodně rozdrobíme. Rozdrobené sušenky dáme do mísy a přidáme máslo. Dobře promícháme. Vzniklou hmotu pomocí lžíce rovnoměrně a hodně namačkáme do formy (prům. 26 cm) vyložené pečícím papírem a zároveň vymačkáme po stranách malý okraj.  
   
 Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Nakonec je rozkrájíme na malé kostičky a zakapeme citrónovou šťávou.Pudingový prášek rozmícháme se 100 ml jablkové šťávy. Zbylou jablečnou šťávu smícháme v hrnci s cukrem, vanilínovým cukrem a medem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný puding a ještě krátce povaříme. Přimícháme jablečné kostičky a směs dáme na těsto. Povrch uhladíme. Jablečník dáme do trouby a pečeme:  
   
 - Elektrická trouba : 180°C (předehřát troubu)                      
   
 - Horkovzdušná trouba: 160°C (nepředehřívat)  
   
 - Plynová trouba: stupeň 2-3 (nepředehřívat)  
 Doba pečení: cca 40 minut.  
   
 Po upečení uvolníme nožem okraje a necháme ve formě trochu zchladnout. Poté vyjmeme jablečník z formy a necháme zchladnout úplně (aby jablečník ztuhl). 
   |