| Pro 2 porce potřebujeme:200-300g krůtích prsou, obyčejné kukuřičné cornflakes (třeba Emco), olivový olej, chilli, worčestr nebo sojová omáčka (může být i ústřicová), 3 bílky
 
 Postup:Krůtí prsa nakrájíme na silnější proužky a mírně naklepeme, naložíme do marinády (pár kapek olivového oleje, worčestr nebo sojová omáčka, chilli, pepř, sůl) a necháme několik hodin v chladu.
 Cornflakesy opatrně rozdrtíme na větší kousky (ne na prach) - ideální je hmoždíř nebo palička na maso.
 Bílky mírně rozšleháme vidličkou a krůtí maso v něm "vyválíme" a pak obalíme v rozdrcených cornflakes.
 Maso pak klademe ideálně do pekáče na mřížku, kde má možnost tuk stékat na dno a nedrží se v mase. Opékáme v horkovzdušné troubě nebo na grilu (gril je lepší).
 
 Podáváme se zeleninovým salátem - okurka, rajče, paprika, ředkvička, kukuřice, fenykl, čekanka... co vás napadne:-) Dobrou přílohou jsou i pečené brambory ve slupce a ostrý kečup. 
 Toho chilli se nebojte, corflakesy mají tu vlastnost srážet ostatní chutě, takže něčím pikantnějším určitě nepohrdnete:-) Můžete dát pár kapek chilli omáčky i do rozšlehaných bílků. |