|
|
|
Lasagne |
V Německu pochycený a mnou mírně upravený recept na bolognské lasagne. Slaví velké úspěchy:-) |
|
| Autor: Leontýnka+3 , 2.10.2005 | |
|
Suroviny: lasagne mleté maso rajčatová šťáva zakysaná smetana sýr (lepší jsou plátky, líp se pokládají a rozdělují) cibule sůl pepř provensálské koření bazalka
Postup: Cibulku osmažím do sklovata, na ni dám maso, opepřím, okořením, NESOLIT, solí se až se orestuje, jinak pustí vodu a dlouho to trvá. Po orestování osolím a přidám rajčatovou šťávu. Chvilku podusit, dochutit. Pekáček vymažu, položím vrstvu lasagní (nevaří se!!) Do směsi masa s rajč. šťávou přidám zakysanou smetanu a vrstvím: lasagne, směs, plátky sýra atd...končím sýrem. Peču ve vyhřáté troubě, až je sýr nahoře pěkně rozpečený. Nemusí se nijak dlouho, protože ty nudle natáhnou vodu ze směsi a maso je tepelně upravené...tak cca 20 - 30 minut. |
|
Zobrazeno doposud 999 x.
|
|