Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Indické superlahodné kari

Autor: Lefff , 28.2.2006

Suroviny:
velká cibule, velká sklenice leča, kilo kachních srdíček a žaludků, bobkový list, nové koření, pálivé karí (thajské nebo indické - není-li, pak použijeme ó ta hrůza Vitanu a pár chilli papriček k tomu), garam masala nebo biryani směs koření, smetana ke šlehání, velký bílý jogurt + jeden až dva menší (celkem cca 0,7kg).


Ve velkém hrnci (nejlépe se na to hodí těžký černý litinový oválný hrnec) zpěníme cibuli a v tuku rozpusíme velkou lžíci karí koření. Ihned stahujeme z plamene, aby se nám (stejně jako to ráda dělá paprika) nepřipálilo a nezhořklo. Očištěná a propláchnutá srdce a žaludky přepůlíme na menší kousky a přihodíme. Rovnou na to vyklopíme kilovku leča. Do čajítka dáme kuličky nového koření a pepře, zavřeme a přidáme spolu s bobkovým listem (cca 6 malých ks), pak přidáme chilli papričky. Necháme na plotně bublat do uvaření a změknutí masa. Nakonec přilijeme šlehačku. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.

Toto jídlo lze připravit i bez masa jako vegetariánské nebo bez chilli papriček. Jedla jsem ho odmalička v originální pálivé verzi a myslím, že žádné negativní následky to na mně nezanechalo :-) Ač vypadají slova jako pálivé karí nebo chilli papričky hrozivě, ve spojení s bílým jogurtem a smetanou dojde k zajímavému spojení, kdy ta pálivost pohladí - jedná se o velmi lahodný a voňavý pokrm a symfonii chutí. Tak si nechte čvachtat ;-)


 

Zobrazeno doposud 350 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.