recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: 1 malé kuře, 4 mandarinky oloupané, pecek zbavené a na kousky nakrájené, 1 hrnek čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 4 lžíce suchého bílého vína, sůl podle chuti, 3 lžíce másla, 4 lžíce na drobno posekané hnědé šalotky, nebo červené cibule, 4 lžíce na jemno posekaných žampionů, 4 lžíce posekaných pekanových ořechů, nebo vlašských, 1 lžička sójové omáčky, 2 stroužky na jemno posekaného česneku,
Příprava: Oprat kuře, vystřihnout jeho páteř, odříznout viditelný tuk, otevřít kuře jako knihu a pomocí dlaní zploštit obě dvě části prsou. Osolit po obou stranách.
V misce smíchat ořechy, cibuli, česnek, 2 lžíce změklého másla, trochu soli, mandarinky a houby dohromady. Lehce pomocí prstů uvolnit kůži na prsou a pod ni rozetřít nádivku.
V kastrolku smíchat tekuté ingredience a přivést je k varu. Odstavit a nechat po 5 minut zchladnout.
Položit kuře do zbytkem másla vytřeného pekáčku a zalít ho tekutinou. Péct tak 45 minut. Každých asi 10 minut kuře polít výpekem z pekáčku.
Kuře je upečené, když do jeho stehna se zapíchne ostrý nožík a po jeho vyjmutí výtéká čirá šťáva. Kuře nechat volně přikryté alobalem tak 10 minut odpočinout a potom ho naporcovat na 4 porce. Podávat s výpekem (může být trochu zředěný vodou) v omáčníku.
Pro jednu porci: 200 kalorií, bílkovin 35 g, solí 85 mg, tuků 4 g, sacharidy 6 g,
Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké |