recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience: 50g kukuřičné krupice 1 lžička chili koření 1 lžička římského kmínu (nemusí být) 1/2 lžičky pomletého koriandru 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky pepře 4 filé ze sumečka každé asi 150g (nebo jiná pevná bílá ryba) 2 lžičky olivového oleje
Příprava: Předehřát troubu na 200°C
Na talířku smícht kukuřičnou krupici s kořením a obalit v tom filé. Otřepat přebytek.
Potřít velkou pánev olejem a osmažit na něm filé po 3min. na každé straně, nebo až se začíná ryba barvit do hněda. Přendat pánev do trouby a péct rybu po 8-10min., až se dělají z ryby lupínky, když se vyzkouší vidličkou. Ihned podávat.
TIP: Volba koření může být jiná.
1 porce 191 kalorií, 24g proteinu, jenom 7g tuku, 8g karbohydrátů, 82g cholesterolu, 69mg sodium/soli
Doporučená příloha: kuskus a napařený hrášek |